header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Budova zastávky Linhartovy leží u železniční tratě Krnov – Šumperk v traťovém úseku Krásné Loučky. Zastávka se nachází v katastru obce Linhartovy. Provoz zde byl zahájen roku 1872. Budova svým významem i umístěním vybízela k provedení adekvátní opravy.
Renovace měly za cíl nejen dosažení reprezentativního vzhledu, ale také zkvalitnění služeb pro cestující veřejnost. Změnou dispozic vznikl na jedné straně prostor pro potřeby Správy železnic a na druhé místo pro uložení jízdních kol. Stavba řešila také zpevnění přístupové plochy. Hlavní práce začaly počátkem listopadu 2021 a trvaly šest měsíců. Za tuto dobu bylo provedeno statické zajištění budovy a byla kompletně obnovena fasáda včetně oprav tesařských konstrukcí. Proběhla i výměna výplní oken a dveří. Pomyslnou třešničkou na dortu bylo navrácení původního vzhledu budovy formou hrázděného zdiva.
Objekt zastávky Linhartovy leží v lokalitě, která je v sezóně velmi vyhledávaným místem, jelikož nabízí mnoho příležitostí k turistickým aktivitám. Nedaleko se nachází zámek Linhartovy a krajem prochází cyklostezka z Krnova, která vede přibližně podél železniční trati. Opravou budovy zastávky došlo k podpoře cestování vlakem a turistického ruchu obecně. Povedlo se přispět k viditelné proměně, která je přínosem pro širokou veřejnost a kulturu cestování.

  • Období realizace: 9. 11. 2021 – 9. 5. 2022
  • Iniciátor: Správa železnic, státní organizace
  • Investor: Správa železnic, státní organizace
  • Projektant: Ing. Radek Pavlík
  • Realizátor: MŽT Stavitelství, a.s.

Webová stránka proměny 
Facebook proměny

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2024
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy