header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Hřiště u ZŠ bylo v dezolátním stavu a neodpovídalo normám. Základní herní prvky, zařízení pro míčové sporty, běžecká dráha, doskočiště, zcela chyběly. Šlo prakticky jen o travní porost s keři a lesními nálety. Děti, mládež i dospělí postrádali vhodné místo pro sportovní aktivity a smysluplné trávení volného času. Základní škola také potřebovala odpovídající sportoviště pro kvalitní výuku tělesné výchovy. Proto přišla paní starostka Ing. Jana Valová s nápadem na obnovu sportovního areálu u ZŠ.
Celý sportovní areál u ZŠ prošel dlouhou cestou. Projekt je jen jednou z částí několikaleté práce a není poslední v této lokalitě. Vše začalo v roce 2010 odstraněním starého příslušenství tělocvičny, a jelikož byla tělocvična z azbestu, tak i opravou tělocvičny jako takové. Budovu školy a tělocvičny propojilo o 5 let později nové sociální zařízení. V roce 2019 pak byla dokončena i výstavba nové sportovní haly. Vzápětí následovala realizace projektu sportovního areálu u ZŠ. Navíc se k němu podařilo přistavět i workoutové hřiště.
Na místě nevyhovujícího zchátralého hřiště vznikl u základní školy nový víceúčelový sportovní areál. Jsou zde nejrůznější prvky umožňující celou řadu aktivit. Žáci i veřejnost zde mohou hrát míčové hry, provozovat lehkou atletiku, cvičit za pomoci váhy vlastního těla... Moderní prostor tvoří umělý „travnatý“ povrch, doskočiště, workoutové hřiště a hřiště ohraničené mantinely. Areál je oplocený, avšak volně přístupný. Součástí jsou také zastřešené lavičky a zázemí pro sportovce, včetně klidové zóny. Sportoviště využívá škola v rámci výuky, ale i široká veřejnost a místní spolky pro své tréninky.

  • Období realizace: říjen 2019 – květen 2020
  • Iniciátor proměny: Ing. Jana Valová – starostka
  • Investor: obec Zbraslav; Ministerstvo pro místní rozvoj
  • Projektant: AP-atelier, s.r.o.
  • Realizační firma: DIRS Brno s.r.o.

Webové stránky proměny Zbraslav u Brna
Facebook proměny

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy