header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Budova Panského dvora již od svých počátků patřila mezi největší dominanty města. Vždy byla nejdůležitějším hospodářským celkem ve Veselí nad Moravou, respektive tehdejšího Předměstí Veselí.Samotné začátky dvora jsou datovány do roku 1646. V prostorách Panského dvora se konala řada akcí společenského charakteru (předvádění chovného dobytka a další). Jeho hospodářský význam stále rostl, až byl povýšen na správní budovu celého panství.
Od poloviny 20. století došlo k řadě zásahů do počtu stávajících objektů, kdy vzhledem k úpravám centra města byla řada přilehlých objektů postupně bourána a ustupovala plánované výstavbě. Do dnešního dne se již dochovala pouze bývalá správní budova, střední trakt.
Rekonstrukcí Panského dvora získalo město jedinečné centrum pro nejrůznější aktivity a místo pro setkávání občanů napříč generacemi a okruhy zájmů. Funguje zde turistické informační centrum, městská galerie, konferenční sál i menší jednací prezentační místnosti.

  • Realizace proměny: leden 2011 – říjen 2012
  • Iniciátor proměny: vedení města v letech 2011–2012
  • Investor: město Veselí nad Moravou, ROP Jihovýchod
  • Realizační firma: Zlínstav, a.s., QUERCUS NÁBYTEK,s.r.o., A.M.O.S. DESIGN s.r.o., Dřevotvar interiéry Hradec Králové, výrobní družstvo

Webová stránka proměny Veselí nad Moravou_TIC Veselska historie budovy Panského dvora

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy