header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Před rokem 1989 sloužily pozemky jako volné plochy, které byly mnohdy zneužívány ke vzniku skládek. Po roce 1989 získal pozemky Sportovní klub Pržno. Po určitou dobu se zde ukládaly sypké stavební materiály a později zde klub připravil deponii pro materiály, které byly následně využity pro rekonstrukci sousedního fotbalového hřiště. V průběhu let se hledaly způsoby, jak do tohoto prostředí umístit nová sportoviště s umělým povrchem. Bylo zřejmé, že samotná realizace nebude v možnostech sportovního klubu, a tak spolek pozemek odprodal obci, která záměry spolku dále rozvinula.
Na realizaci proměny spolupracovala od počátku obec se sportovním klubem. Obec připravila v letech 2007–2008 studii, která naznačila, jak by budoucí sportoviště mělo vypadat. Poté, co klub pozemky odprodal, začala obec s přípravou projektu a stavebním řízením. Zásadní podíl měl starosta obce Petr Blokša, který s podporou zastupitelů celý projekt dovedl k realizaci. Obec v místě vybudovala moderní sportoviště, které je hojně využíváno spolky, širokou veřejností a hlavně dětmi ze školy a školky.
Lokalita dnes nabízí dvě hřiště s umělým povrchem, z nichž menší je využíváno primárně pro tenis, a druhé, větší, nachází využití u zájemců o fotbal, nohejbal či volejbal. Součástí jsou i nové parkovací plochy a zeleň. V bezprostřední blízkosti se nachází také lesní dětské hřiště Akátek, které využívají zejména rodiče s malými dětmi.

  • Realizace proměny: listopad 2017 – červen 2018
  • Iniciátor proměny: Petr Blokša, Sportovní klub Pržno
  • Investor: obec Pržno, MMR ČR – Program podpory obnovy a rozvoje venkova
  • Další partneři realizace proměny (jiní než iniciátor a investor): INNOVA Int. s.r.o. - administrace žádosti o dotaci, MěÚ Frýdlant n.Ostravicí stavební úřad – Ing. Blanka Toflová, Ing. Pavel Němec, děti ZŠ a MŠ Pržno
  • Projektant: Pavla Burá
  • Realizační firma: NOSTA, s.r.o.
  • Autor (autoři) fotografií: Petr Blokša, CBS - Česko z nebe

Webová stránka proměny obec Pržno
Facebook proměny

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy