header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Obec Veselíčko v letech 2019–2020 přistoupila k zásadní rekonstrukci budovy mateřské školy a zároveň i obnovení herních prvků v zahradě mateřinky. Výsledný vzhled však zůstal vizuálně v zásadě stejný, aby navázal na tradiční stavební vývoj objektu.
Projekt přinesl zejména zateplení celého objektu, rekonstrukci půdní podlahy a také rekuperaci na výměnu vzduchu. Přistavěna je nová místnost, čímž se rozšířil prostor vstupních šaten. Vyměněná je střecha, v budově jsou nové elektrické rozvody a nové osvětlení ve speciálních akustických podhledech. Díky tomu došlo ke snížení stropů a zpříjemnění pobytu v místnostech. Samozřejmostí je nová fasáda, okapy a zcela nové vnitřní omítky. V průběhu stavby vznikl i nový vstup do zahrady přímo ze školky. Nachází se v blízkosti obnovené dětské koupelny. Ke zlepšení zázemí došlo i v traktu školní kuchyně a kotelny. V rámci souběžně uskutečněného projektu se instalovaly zcela nové herní prvky v zahradě v čele s hradem. Mateřinka dostala také nové logo, které zobrazuje maskota obce – skřítka Veselíčka. V budoucnu mu bude patřit západní stěna budovy školky.
Obec Veselíčko v současnosti připravuje poslední část obnovy, a to nové dlažby a chodníky kolem školky a zpevněné stezky ve školní zahradě, dále venkovní zastřešenou pergolu (přírodní učebnu), rekonstrukci skladu hraček, obnovu plotů a vstupní brány. Operace má pracovní název „Venkovní zázemí mateřinky“.

  • Období realizace proměny: leden 2019 – březen 2020
  • Iniciátor proměny: Tomáš Šulák, starosta obce; Jiří Lorenc, zastupitel; Lucie Pazderová, ředitelka MŠV
  • Investor: Obec Veselíčko; OPŽP – energetické úspory; NPŽP – přírodní zahrady
  • Projektant: Hana Červená, projektantka
  • Realizační firma: TRAWEKO 96 s.r.o.; HRAS - zařízení hřišť, s.r.o.
  • Autor fotografií: archiv obce

Webové stránky proměny obec Veselíčko

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy