header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Kino Úsmev začalo promítat ve 30. letech 20. století. V budově předtím sídlila první kulturní instituce v Hlohovci – kulturní dům, o čemž svědčí i obnovený nápis na fasádě. K první velké rekonstrukci došlo koncem 50. let. Kino Úsmev bylo před proměnou typické svým panoramatickým obloukovým plátnem a nepohodlnými dřevěnými sedačkami. Jeho návštěvnost v průběhu let klesala.
V roce 2018 se městské kino po dlouhé době dočkalo potřebné modernizace a díky podpoře Audiovizuálneho fondu i digitalizace. V kině je vyměněná elektroinstalace, vybudovaný nový protipožární systém a vzduchotechnika, která kinu od začátku jeho fungování chyběla. V kinosálu přibylo víc než 500 kusů akustických obkladů, nová promítací plocha a opona. Dnes mohou filmoví fanoušci v Hlohovci zhlédnout dobrý film s kvalitním zvukem v komfortních křeslech v opravdu příjemném prostředí.
Od roku 2019 je Úsmev moderním premiérovým kinem splňujícím standardy současné doby. Pozornost upoutá svým dizajnem také obnovená fasáda, která už z dálky zve k jeho návštěvě, a přitom citlivě ladí s okolní zástavbou. Multifunkční kinosál s kapacitou 300 sedadel dnes nabízí prostor nejen pro promítaní filmů, ale také pro koncerty, divadelní představení či jiné akce. Kino je přizpůsobené také pro potřeby imobilních návštěvníků. Díky modernizaci se zvýšila návštěvnost kina.

  • Období realizace proměny: červenec 2018 – květen 2020
  • Iniciátor proměny: Mesto Hlohovec
  • Investor Mesto Hlohovec; Audiovizuálny fond
  • Další partneři realizace proměny: Mestské kultúrne centrum jako provozovatel kina
  • Autor fotografií: Mesto Hlohovec; historická fotografie kina - Krajský pamiatkový úrad Trnava

Webová stránka proměny město Hlohovec kino Hlohovec
Facebook proměny

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy