header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Letní kino nahradilo v 60. letech 20. století ve Smetanových sadech původní protékající bazén. V červnu 2013 muselo být kino uzavřeno kvůli špatnému technickému stavu a filmové večery se přesunuly na zahradu místní restaurace. Na podzim 2018 začala proměna bývalého biografu pod širým nebem na relaxačně oddechovou zónu s dominantním vodním prvkem.
Podnět k vybudování areálu vzešel od občanů města, ti v rámci projednávání předložili na podzim 2015 několik námětů k využití místa. Následně proběhla anketa, ze které vzešel jako vítězný návrh multifunkčního relaxačního areálu. Stavební práce začaly v říjnu 2018 a dokončeny byly v listopadu následujícího roku, kdy se areál otevřel veřejnosti.
Prostor hlediště kina se proměnil ve vodní plochu doplněnou rostlinami. Chodníky lemuje tráva, bylinkové a květinové záhony. Nově v areálu vznikla také květnatá louka. V areálu nechybí lavičky, veřejné toalety, odpadkové koše a stojany na kola. Místo se je již od svého znovuotevření stalo pro svou atraktivitu velmi oblíbeným. Občané všech věkových kategorií je navštěvují ve volném čase. Často je využívají i novomanželé pro svatební focení.

  • Období realizace proměny: srpen 2018 – listopad 2019
  • Iniciátor proměny: veřejnost města Nový Jičín
  • Investor: město Nový Jičín
  • Projektant: Ing. arch. Tomáš Kudělka
  • Realizační firma: BETY - stavby, izolace a služby, s.r.o.
  • Autor fotografií: Lucie Hrdličková, Ondřej Syrovátka

Webové stránky proměny město Nový Jičín
Facebook proměny

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy