header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Letošní rok přináší na jedné straně starost o přežití, na straně druhé jedinečnou podporu sponzorů a nová partnerství. Poprvé se účastní kraj Vysočina. Zahájili jsme spolupráci s Českou komorou architektů. Výstavní panely nás seznámí také s některými přihlášenými nebo oceněnými realizacemi prestižní soutěžní přehlídky Česká cena za architekturu, jejímž vyhlašovatelem je právě ČKA.

 

Stálí partneři zůstávají. Poprvé máme i dva soukromé sponzory: Společnost Info Nova podpořila projekt částkou 100 tisíc korun a paní Ivanka Slámová, emeritní vychovatelka z Jedličkova ústavu a stálá příznivkyně výstavy, částkou 20 tisíc korun. Jsme velmi vděční a s nadšením a úctou k nim i k tvůrcům proměn jedeme dál. Pilně připravujeme panely vašich krásných proměn našeho společného domova.

Výstavu uvidíte jako obvykle na více než 100 místech naší země. Bude putovat ve 12 kolekcích po ČR, Slovensku, a možná se vypraví i do Gruzie.
 
Roztoky II

A stovka „do třetice“ – v dubnu se přihlásila 100. proměna 13. ročníku, Kaple Panny Marie Pomocné na Uhelné u Hrádku nad Nisou z Libereckého kraje. Děkujeme!

Pokud budou spolu s námi děkovat svým autorům proměn všechny dosavadní partnerské kraje, poděkuje jim poprvé celá země.

Proměny si budete moci opět prohlédnout i na webových stránkách a v katalogu, který autorům doručíme prostřednictvím krajů. Katalog bude rovněž k prohlédnutí a stažení na našem webu.

S ohledem na situaci bude letošní zahájení 13. ročníku výstavy neveřejné. Proběhne 17. 6. 2021 v Praze na Vyšehradě.
Připravíme videozáznam a jako bonus sestřih minulých zahájení, kde se možná najdete. 

Těšíme se za vámi do krajů!